Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Jan Maryjan Konrados Prze (1735 niezalogowanych)
8929 Postów
Maniak
øl rødhåret bjørn napisał:
Rasizm był i będzie zawsze. Tego z człowieka nie da się wyplenić niestety.I tu się z Tobą zgadzam ...
Nawet w Twoim Awatarze , na plakacie jest Przedstawiony oczywisty przejaw rasizmu .!!.
Wszak ten Osobnik , gardzi podarunkiem od drugiej Osoby , traktując Ją z Góry ...Wyniośle ... I POGARDLIWIE ...

A dlaczego ... ?
Bo rasizm taki już jest , znajduje zawsze coś , co można ogólnie znieważyć , zdegradować i pokazać iż JA ... i tylko Ja jestem najlepszy i jedynie czysty ...
Zapominając przy okazji iż pewnego dnia może zjawić się ktoś inny silniejszy i to Ten Nowy będzie znowu Rasistą jednak względem Tej osoby z Przedstawionego Plakatu ..
Jako Dyskusyjnego Przykładu ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
221 Postów

(Veileder)
Stały Bywalec
szynkar napisał:
ty sie mylisz rasizm tak ale poglady nie!!!.
moge powiedziec do kolegi idze malpa, czarnuch ,czy ciapaty i to jest zgodne z prawem
nie moge powiedzec do ciapatego czy obamy podejdz czarnuchu.
to sa moje poglady ale nigdy nikogo nimi nie obrazilem.

I znowu niestety sie mylisz. Zabawnie byloby gdyby wypowiedzi rasistowskie byly karalne tylko wtedy gdy stosowane sa bezposrednio do "obiektu dyskryminacji". Na szczescie tak nie jest! Sprobuj wyjsc z plakatem "Zydzi na Madagaskar", czy "Pedaly do gazu", zobaczymy, czy unikniesz kary, tlumaczac sie: "Przeciez ja mowilem O nich, nie DO nich."

no.wikipedia.org/wiki/Rasismeparagrafen
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(szynkar)
Wiking
co ty pier...isz plakat to plakat tak samo jak bym napisal na scianie
a ja sie z tym nie odnosze wcale
jak lubisz ciapatych to twoja sprawa - ja nie i juz
ja mieszkam tu z rodzina juz od ponad 14 lat i nie czuje sie norasem tylko polakiem w obcym kraju.
ale nie lubie keczapu i brudasow wszelkiej masci a do tego takich prawych na forach jak ty.
pozdrawiam Ciebie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
221 Postów

(Veileder)
Stały Bywalec
szynkar napisał:
co ty pier...isz plakat to plakat tak samo jak bym napisal na scianie
a ja sie z tym nie odnosze wcale
jak lubisz ciapatych to twoja sprawa - ja nie i juz
ja mieszkam tu z rodzina juz od ponad 14 lat i nie czuje sie norasem tylko polakiem w obcym kraju.
ale nie lubie keczapu i brudasow wszelkiej masci a do tego takich prawych na forach jak ty.
pozdrawiam Ciebie

Nie chodzi o to, czy czujesz sie "norasem" czy Polakiem za granica. Jestem pewny, ze rasista bylbys, gdziekolwiek bys nie mieszkal (rowniez w Polsce).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(szynkar)
Wiking
oczywisciew ze tak swoich pogladow sie nie zmienia, jak ci wiatr powieje
bylem i bede chyba zawsze
ale corki wychowuje normalnie staram sie uwazac przy nich na to co mowie
one same zdecyduja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Jalu Bielizaki
(Jalu z Oslo)
Wiking
SZEŚC MILIONÓW !!!!!! LUDZIE !!! jeśli to rocznie to jakieś malutkie "biurko" i ze dwie posadki, pierdzących w tapicerkę, urzędników ... , a ja jestem Żydem ANTYSEMITĄ i co można z TAKIM CZYMŚ - zrobic. Za milion mogę sam pierdziec w swoje krzesło!!! )) Fryzura mi klapie jak o takich pierdołach czytam ... , a fryzury mamy podobne-z Panią minister
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
WilhelmTell82 napisał:
Wszyscy jestesmy murzynami dla panow tej ziemii niezaleznie od koloru skory...

Ojtam, ojtam..

Swoja droga dziwne, ze rasizm jest karalny (w praktyce), tylko jedznostronnie. Troche trudno sprzedac historie o afrykanerze, ktory zwyzywal cie od bialasow... nieprawdaz?
Punkt widzenia zalezy od sposobu siedzenia. Niewielu "naukowcow" zauwaza, ze getta powstaja w duzej mierze na wlasne zyczenie swoich mieszkancow. Wiekszosc przyjezdnych nie chce sie asymilowac, czego doskonalym przykladem jestesmy takze my - Polacy, nie dziwi wiec fakt, ze pewne stereotypy sa w nieustannym obiegu. Jako ze jestesmy biali nie mozna mowic o rasizmie.. tylko o mizantropii(!).. i tu sedno: tej roznicy tez jakos nikt nie zauwaza..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
221 Postów

(Veileder)
Stały Bywalec
szynkar napisał:
oczywisciew ze tak swoich pogladow sie nie zmienia, jak ci wiatr powieje
bylem i bede chyba zawsze
ale corki wychowuje normalnie staram sie uwazac przy nich na to co mowie
one same zdecyduja

"Ale corki wychowuje normalnie". Ciekawe. Nie wiem, czy miales to na mysli, ale wyszlo jedoznacznie, ze nawet sam nie uwazasz wlasnych pogladow za normalne. Jezeli uwazamy swoje poglady/swoj system wartosci za normalny/dobry, staramy sie to przekazac swoim dzieciom (taka jest juz rola rodzicow).

Skoro nie masz odwagi mowic "patrz, idzie brudas" przy corkach, znaczy to w/g mnie, ze sam sie takich wypowiedzi wstydzisz przy ludziach, na ktorych ci NAPRAWDE zalezy. Mysle natomiast, ze tego typu wypowiedzi stosujesz powszechnie zwlaszcza w obecnosci mezczyzn (kumpli). Sadze, ze zachowanie to ma potwierdzac twoja pozycje w stadzie.

Smutne...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
221 Postów

(Veileder)
Stały Bywalec
romanczejarek napisał:
podstawowe pytanie: czemu nie ma tolerancji dla nietolerancji?

w Holandi już była partia walcząca o prawa pedofilów

www.wiadomosci24.pl/artykul/holenderski_...ska_partie_2288.html

kto kolejny? zoofile? nekrofile? a co z prawami normalnych ludzi?

Bo walczy sie, kolego, O tolerancje, ale Z nietolerancja. Tolerancja polega na akceptowaniu zachowan, ktore nie sa szkodliwe dla spoleczenstwa/innych jednostek.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
221 Postów

(Veileder)
Stały Bywalec
Sethur napisał:
WilhelmTell82 napisał:
Wszyscy jestesmy murzynami dla panow tej ziemii niezaleznie od koloru skory...

Ojtam, ojtam..

Swoja droga dziwne, ze rasizm jest karalny (w praktyce), tylko jedznostronnie. Troche trudno sprzedac historie o afrykanerze, ktory zwyzywal cie od bialasow... nieprawdaz?
Punkt widzenia zalezy od sposobu siedzenia. Niewielu "naukowcow" zauwaza, ze getta powstaja w duzej mierze na wlasne zyczenie swoich mieszkancow. Wiekszosc przyjezdnych nie chce sie asymilowac, czego doskonalym przykladem jestesmy takze my - Polacy, nie dziwi wiec fakt, ze pewne stereotypy sa w nieustannym obiegu. Jako ze jestesmy biali nie mozna mowic o rasizmie.. tylko o mizantropii(!).. i tu sedno: tej roznicy tez jakos nikt nie zauwaza..

Spoko, Sethur, "homofobie" tez mogles zostawic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok